Udos blogg

Udos blogg

Om bloggen

Den här bloggen är min dagbok, som jag skriver för att hela världen ska kunna ta del av mitt liv och mina tankar - varsågoda!

Klotet

DagbokPosted by Udo Wed, December 15, 2010 20:25:35
Idag har vi varit på Hundstället Hjärtat. Det var väldigt trevligt att träna inomhus igen. Jag tränade först cirkelarbete och sedan fart och självständighet i ett pinwheel av tre hinder varvat med threadlar och ibland deccel-positionssignaler (att matte stannar helt vid ett hinder).

Cartman tränade mest på platta tunneln. Han brukar nämligen låtsas som att den inte finns och springa rakt förbi på tävlingar. Matte tycker att det är ganska dumt, för då får han antingen en vägran och tidsfel eller blir diskad om han fortsätter banan. Cartman bryr sig inte om ifall han får fel eller blir diskad. Fast han tyckte att det var kul att springa genom platta tunneln idag. Matte kastade den lilla rosa Jolly-bollen så att den flög över hans huvud när han kom ur tunneln.

Ninja gjorde som vanligt ingenting vettigt. Han lekte med sin fleecefläta. Han leker förstås inte lika bra som jag gör, men på slutet höll han iallafall fast så hårt att matte inte kunde dra flätan ur hans mun när hon försökte. Matte tycker om när man håller fast riktigt hårt i leksaken och lägger vikten bakåt. Helst ska man morra också. Matte är konstig.

Medan vi åkte hem lyssnade vi på Klotet i P1. Det handlade om energislukande idrottsanläggningar. Det är ju faktiskt en mänsklig rättighet att till exempel kunna spela fotboll på upplysta gräsmattor året runt och att spela ishockey mitt i sommaren också. Det är ofta kommunerna (alltså alla kommunens innevånare) som äger de där dyra miljöovänliga anläggningarna.
Jag undrar varför inte kommunerna äger inomhushallar för agilityträning också?
Fast det är klart...agility fostrar ju inte unga killar till kvinnoföraktande homofobiker. Och agilitysupporters springer inte runt på stan efter tävlingar och slåss med andra supporters eller bråkar med polisen och förstör. Nä, agility är ju helt klart inte alls lika bra för folkhälsan och samhällsekonomin som till exempel fotboll är.

(foto: Anette Lindgren)

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Sofia N Tue, December 21, 2010 07:46:59

UDO FOR PRESIDENT! :D

Posted by Udo Sat, December 18, 2010 15:25:19

Perfekt, då har vi nog snart både inomhushallar och tipslördag som i en liten ask!

Posted by Luma Sat, December 18, 2010 13:02:27

Jag skall bli agilityhuligan när jag blir stor. Black and white army of gårdshundar är banne mig inte att leka med. Vi ska rulla oss i bajs och slänga sorkar på de som förjtänar det. Och alla andra med för den delen! Så det så. /Luma

Posted by Ordf Uppland Wed, December 15, 2010 20:55:19

Fram för flera supporterklubbar inom hundsporten!